donderdag 23 februari 2012

Magic loop breien

Het meest bijzondere aan magic loop breien is denk ik wel dat je met deze methode in staat bent om in het rond te breien met heel weinig steken. Ik zou zeggen: probeer het gewoon uit!

De uitleg die hier wordt gegeven, sluit aan op de magische opzet, maar natuurlijk kun je ook met deze methode in het rond breien op een andere opzet.

Houd de twee breinaalden met de opzet met de gladde kant naar je toe. Trek nu voorzichtig de onderste naald door, zodat de lusjes op het flexibele gedeelte van de rondbreinaald komen te staan. Trek hem zover door, dat je aan weerskanten een lus (Engels: loop) krijgt. Het losse eind hangt nu nog wel los om de onderste naald (laatst opgezette steek), maar omdat je met de werkdraad direct begint te breien, zet je hem daarmee 'vast'. Houd het losse eindje tijdens het breien van de eerste steken nog even met de linker hand op z'n plek.
Steek de vrijgekomen naald in de eerste steek van de andere pen. En daar gaat 'ie dan, de pen gewoon recht uitbreien:


Als de toer klaar is, draai je het breiwerk om. Het ziet er nu uit als op de foto hieronder:


Schuif nu de bovenste breipen terug in de bovenste steken, en daarna trek je de onderste breipen een stuk door, zodat het eruit ziet als op deze foto:


Nu kun je de tweede helft van de eerste toer breien. Trek de draad bij de eerste steek een beetje stevig aan, zodat er later niet te zien is waar het 'breekpunt' heeft gezeten.
Na een toertje of drie ziet het er zo uit:


Dat was het eigenlijk al - gaat best toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten