woensdag 7 maart 2012

Supersnelle voorlopige opzet

Af en toe neem ik eens goed de tijd om op internet rond te kijken en dan leer ik soms zomaar iets heel leuks bij.
Zo is er de site van het Noorse Garnstudio, waar enorm veel instructievideo's op het gebied van breien en haken staan. Een van die filmpjes laat een voorlopige opzet zien, die gemaakt wordt om de breinaald (om direct mee te breien) en om een draad of het flexibele deel van een rondbreinaald. Die laat je gewoon zitten tijdens het breien totdat je hem nodig hebt. Dan kun je gelijk beginnen met het breien van de andere kant. Het leuke is dat je met deze methode ook aan de achterkant een patroon kunt inbreien. Zo krijg je dus twee kransen (in dit geval) in één.

Het filmpje kun je hier bekijken. Eerst laten ze het zien met een draad, en daarna met een rondbreinaald, maar het is in feite hetzelfde.
De allereerste lus laat ik later vallen, en er moet geëindigd worden met een lus om de draad of rondbreinaald, anders kun je geen steek maken. Probeer gewoon, je ziet het vanzelf. En op deze manier heb je ook nog eens even veel steken op de eerste toer van je gewone breiwerk als op de rondbreinaald (en dat is bijzonder als je verstand hebt van voorlopige opzet!).

Het allerleukste is nog wel dat het een supersnelle manier is. In een handomdraai heb je de 60 steken van de  halve krans op de pen staan. En dat is bij een gehaakte voorlopige opzet wel anders...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten